Farming

Farming

Eind 2014 kocht KEBENE een stuk landbouwgrond.  Op deze grond kunnen we gasten, sponsors en vrijwilligers ontvangen. We staan momenteel voor grote uitdagingen om onze eigen groenten en fruit te kunnen oogsten. KEBENE zorgt hierdoor eveneens voor werkgelegenheid en eigen stagecontracten.

De landbouwgrond is een investering die op termijn Kebene zal helpen om zelfvoorzienend te worden. Momenteel bekijken we dit eerder als moestuin om Kebene te voorzien van fruit en groenten.  Momenteel hebben we ananassen, bananenbomen, passie-vruchten, watermeloenen, tomaten, pepers, … laten planten. Ondertussen zijn onze Casuarinabomen goed aan de groei. Die worden over enkele jaren gerooid om hiermee onze eigen daken te vernieuwen.Daarmee kan Kebene dan opnieuw investeren in landbouwgewassen en bijdragen aan de financiering van het ganse project.

Een landbouwproject opzetten in Kenia vergt opleiding en onderzoek.  Ook moet er worden nagedacht over welke gewassen we kunnen verbouwen en hoe de grond vruchtbaar te houden. Verder is de locatie van belang. Hierbij moet worden gedacht aan de irrigatiemogelijkheden en bereikbaarheid.

Ook hier levert het project opportuniteiten in opleiding en tewerkstelling van de lokale bevolking, maar ook mogelijkheden tot stages en opleidingen voor onze eigen jongeren.

IMG_8184pIMG_8170IMG_8061IMG_4580p kopieIMG_4577p kopieIMG_4576pp kopie