COVID-19 STEUN!!!

Uw bijdrage is meer dan welkom. Uw steun klein of groot zal worden gewaardeerd, alvast veel dank vanuit de Kebene Familie…

Waarom?

Meer dan 21.000 kinderen in Kenia zijn vrijgelaten uit liefdadigheidsinstellingen in een poging het risico van Covid-19 te verkleinen. “Het is een rommelige situatie. Een kind dat vele jaren in een opvangtehuis heeft doorgebracht, wordt plotseling teruggebracht uit de ruimte waaruit ze zijn gered”

Een beslissing vanuit de overheid die werd genomen in het begin van de crisis en dat door Kebene niet werd gevolgd en nu een ramp blijkt te zijn omdat zovele kwetsbare kinderen werden overgelaten aan families die vaak zelf de middelen niet hebben en de veiligheid niet kunnen garanderen, laat staan de rechten van het kind kunnen respecteren.

 “De opvangtehuizen waren afhankelijk van externe donorfinanciering die niet duurzaam was vanwege de wereldwijde economische impact van de pandemie”.   Ook Kebene is afhankelijk van donaties en giften, sponsors, acties en evenementen.  Het verlies is groot,… gelukkig konden we een stukje van onze reserve aanspreken en hebben wij alles gedaan om de gezondheid en de veiligheid te handhaven.

De meeste kindertehuizen, gaven toe dat ze een deel van de kinderen naar alternatieve zorgsystemen, zoals pleeggezinnen, moesten sturen omdat ze het zich niet langer konden veroorloven om voor hen te zorgen.  Een manager bij Soweto Kayole Children’s Home, zei dat er dagen zijn waarop ze minstens één maaltijd moeten overslaan.  “We waren afhankelijk van bedrijven, vrienden en donateurs om ons te steunen. Toen Covid-19 gebeurde, konden ze het zich niet langer veroorloven om te helpen. Alles ging zo snel, ”zei hij.  Gebrek aan voedsel, slechte toegang tot medicijnen en een beroep op kleding zijn enkele van de problemen die beheerders van de huizen aankaarten bij het zoeken naar financiering.

Kebene is dankbaar want *samen* hebben hebben we deze ongeziene situatie al maanden lang goed doorgekomen.  In deze donkere dagen hopen wij de steun te blijven krijgen om de werking operationeel te kunnen houden.  Het maakt een verschil, elke gift groot of klein, elke vorm van steun en gebed … er is hoop en er is geloof dat 2021 beter zal worden.  STEUN… https://kebene.com/covid-19-steun/

COVID-19 STEUN – Kebene doet een warme oproep in deze moeilijke tijden voor ons project. We hebben extra middelen nodig om alle kinderen en personeesleden te voorzien van hun dagelijkse noden, bovendien zetten we in op heel wat voorzorgsmaatregelen en de gezondheidszorgen staan daarin centraal. Elke vorm van ondersteuning is welkom, klein of groot. Samen maken wij een verschil.