NEWS, AUGUSTUS 2020 – BABY & YOUNG MOTHERS

Young Mothers Project & Baby Care

De meeste van onze jonge tienermama’s zijn reeds ruim een jaar in Kebene en hun baby’s zijn ondertussen 1 jaar geworden. Het is hartverwarmend te zien hoe beiden groeien op verschillende vlakken. Vaak kwamen ze ten Huize Kebene als gebroken en vol wantrouwen. Nu zie je trotse mama’s die liefdevol met hun baby omgaan. Ze doen het allemaal goed, wetende dat het eigenlijk ook nog kinderen zijn.

Vorige maand hebben we afscheid genomen van 2 jonge mama’s. Zij kozen om terug naar hun familie te gaan. We kregen daardoor  meer ruimte om nieuwe jonge tienermama’s op te vangen, er is veel vraag naar opvang. We verwelkomen Florence en Neema.

Het klaslokaal werd heringericht tot 2 slaapplaatsen met 8 units. Dit geeft de ruimte om maximaal 20 jonge tienermama’s en baby’s op te vangen.  

Ondertussen zijn er in totaal 14 tienermama’s en 12 baby’s bij het Young Mothers Project.

Day Care

Het klaslokaal in Kebene werd uitgebreid voor de dagopvang van kleuters. Momenteel wordt deze in gebruik genomen door de kinderen van Kebene zelf. Elke ochtend voorzien we studietijd. Onze leerkracht Dorcus doet goed werk en krijgt bijstand van onze jongvolwassenen die zich ontfermen over de kleintjes.