NEWS, AUGUSTUS 2020 – KEBENE FAMILIE

Kebene Familie

Alle kinderen zijn nog steeds gezond en wel, ze vertoeven sinds midden maart ten Huize Kebene. Ruim 5 maanden in een lockdown formule om de gezondheid en veiligheid te kunnen blijven garanderen. Het is een moeilijke opgave om iedereen positief en actief te houden, met weinig middelen en mogelijkheden, toch zijn we erin geslaagd om tot vandaag deze discipline op te volgen.

Er zijn elke week voldoende activiteiten die worden georganiseerd om iedereen te vermaken. Sport, spel, dans, zang, studiemomenten en andere bezigheden komen aan bod. Elke woensdag zorgen we voor iets extra’s, een gezonde maaltijd met voldoende fruit, groenten en vlees. Het is en blijft een uitdaging die ook de volgende maanden centraal zal staan. De scholen zullen ten vroegste pas in 2021 de deuren openen, een beslissing vanuit de overheid. Het personeel heeft een grote inzet getoond, veel waardering voor hun medewerking.

Happy Birthday…

Happy Birthday… In juli  vierden we de verjaardag van  Fatuma, Carlos, Mejuma, Ramadhan, An, Zachariah, Edwin, Faith A en Faith N. In de maand augustus zullen Joy, Ian, Mandela, Esther A, Asha en Florence een jaartje ouder worden. Hoera…

Youths & Adults

Het is niet evident om onze jongvolwassenen actief te houden gedurende deze periode. De verveling kan snel toeslaan bij hen. We hebben veel aandacht geschonken om voldoende uitdagingen te ondernemen. Ze zijn in deze periode ingezet bij Kebene en kregen elk een extra verantwoordelijkheid als vakantiewerkje waarbij ze wat  zakgeld konden verdienen. Daarnaast hebben zij ook studiemomenten om niet teveel achterstand op te lopen en hun educatie op peil te houden. De beperkte vrijheid weegt door, de strikte huisregels in deze tijd en op die leeftijd zijn niet  gemakkelijk te aanvaarden. Toch enorm belangrijk om iedereen veilig, en gezond te houden op een positieve  en motiverende manier.

OPROEP naar Corona STEUN

Oprecht dankbaar voor de bijzondere steun die reeds in ontvangst werd genomen.  Maar we doen een oproep op meer steun. In deze tijden kent ook Kebene moeilijke tijden. Extra financiële steun is er nodig om de werking en specifieke noden te kunnen blijven garanderen. Steun vandaag! THNX2U. Doe een gift!

De grote Kebene Actie 2020

Wat een jaar, heel wat ellende in heel de wereld. Ook Kebene heeft grote noden in deze moeilijke omstandigheden. Dit jaar doen we dan ook een speciale oproep aan iedereen, steun Kebene en doe mee aan onze actie.  Samen maken we een verschil!

Word verdeelpunt en verkoop onze lekkere wafels of onze heerlijke wijnen. Alle helpende handen zijn welkom. Schrijf je nu in! Stuur een mailtje en wij zorgen dat alle informatie tot bij u komt. Meer info!

Mail: Jo@kebene.com