NEWS, AUGUSTUS 2021 – KEBENE FAMILIE

A place to be!

Tijdens de vakantieperiode die eind juli plaatsvond, konden we merken dat de sfeer in Kebene goed zat.  Kort en bondig, want de vakantie duurde maar een weekje. Niet veel tijd om alle voorbereidingen te nemen en iedereen klaar te stomen voor een goede start van het nieuwe schooljaar dat op 26 juli van start ging.  De eerstvolgende vakantie staat gepland eind oktober die ook een week zal duren.

Ten Huize Kebene

In de ruim 14 jaar dat Kebene bestaat, hebben we als organisatie veel kunnen leren. Al die ervaringen maken dat vandaag de dag Kebene er wel degelijk staat. Zelfs in moeilijke tijden bleven wij gefocust en werd het welzijn van de kinderen centraal gezet. Een goede structuur, een sterk team, personeelsleden die de dagelijkse werking op zich nemen en een management dat alles in goede banen leidt. De kids voelen zich thuis, merkbaar aan de gezonde en lachende gezichtjes die ze uitstralen.

We kunnen helaas niet iedereen helpen. Dat weerhoudt ons niet om ons uiterste best te doen en zoveel mogelijk kwetsbare kinderen in nood op te vangen. Dit in een warme, veilige omgeving en hen begeleiden naar een hoopvolle toekomst. Educatieve vorming bieden en hen voorzien van alle basisbehoeften waarop elk kind recht heeft. Een verschil!

Hip Hip Hoera!

Happy Birthday! In augustus vierden we de verjaardag van Ian, Mandela, Joy, Harriet, Esther, Aisha, Florence en Lavender. In september is het de beurt aan Erick, Hamisi, Hassan, Dorcus, Fatuma, Messiah, Claive, Kennedy, John K, John N, Eunice, Zabibu, Angeline, Faith M, Brighton.

Een gedachte

Het leven telt niet wat we plannen en zeggen te doen, het leven telt de acties die we dagelijks laten zien en de impact die het heeft; we hebben allemaal een eigen persoonlijkheid met eigen talenten. We worden beïnvloed door factoren rondom ons die ons  uitdagen om elke dag beter te worden en te doen, een manier van leren en ervaringen, van vallen en opstaan.

Gelukkig zijn is iemand gelukkig maken, elke glimlach die je kunt laten zien is een geschenk en laat ik het ‘een manier van charity’ noemen. Van deze gelegenheid wil ik gebruik maken om jullie allemaal te bedanken want eerlijk, zonder dat vertrouwen en de vele steun had Kebene nooit  geweest wat het vandaag is. Waar liefde is, is geluk en dat is een plicht voor ons allemaal. Het delen van onze liefde op een manier hoe en wie we zijn, onszelf.

Doopsel

Op zondag 17 juli werden er 14 kinderen gedoopt in onze kerk. Een groot moment voor de kinderen die ervoor gekozen hebben zich te laten dopen. De doop is een gewoonte van toelating en opnemen in de gemeenschap van Christenen, bijna altijd met het gebruik van water, tot het christendom. Het werd uitgevoerd door hen volledig in water onder te dompelen. De ganse Kebene familie was getuige van dit moment. De kinderen hebben hier zelf voor gekozen en voelden zich hier klaar voor.