NEWS, FEBRUARI 2019 – KEBENE FAMILIE

logo children's home 2019

Algemeen

Ten Huize Kebene is het sinds begin januari erg rustig. De 4 kleintjes uit Kebene gaan naar de Day Care, ons nieuwe project waar zij worden opgevangen en op spelende wijze worden voorbereid op het eerste kleuterklasje.

Terug naar school. Alles werd tot in de puntjes voorbereid.  De schoolpoorten gingen open tijdens de eerste week van januari. Na een vakantieperiode van ruim twee maanden, tijd voor het gewone leventje en het was  voor iedereen weer aanpassen. De gewone structuur nam weer plaats; vroeg opstaan, lange dagen en weer volle concentratie op het schoolwerk.

(Karibu) Welkom aan onze twee nieuwe kindjes: Nashon en Esther Linet! Zij werden begin januari opgevangen ten Huize Kebene. Ze doen het bijzonder goed.

Nashon °8/11/2010
Nashon °8/11/2010
Esther Nduka° 5/04/2013
Esther Nduka° 5/04/2013

Hip Hip Hip hoera!

In de maand februari vieren we de verjaardagen van Ibrahim, Mbeyu, Sawa, Tyrese, Sylvia, Grace en Elizabeth. In maart is het de beurt aan Dan, Moraa en Kemunto.  Happy Birthday !

Kebene een (t)huis voor iedereen…

Zoveel verschillende individuele gezichten met elk een verhaal, Kebene telt 50 smi-les. Ook in het jongerenproject tussen de leeftijd van 15 tot 18 jaar, ondersteunen we 5 bijzondere pubers. En tot slot in het Adults Project waar onze jong volwassenen en Support kids begeleid worden tellen we 12 flinke persoonlijkheden.

Eind vorig jaar, in december, hebben we nog afscheid genomen van Kennedy, Omondi, Metrine, Elizabeth en Gabriel!  Voor Ian, Sylvia, Edwin is er nog een overbruggingsperiode van een jaar, zij zullen eind dit jaar Kebene verlaten.

Loslaten is moeilijk, toch is het voor hen tijd om een eigen leven buiten de muren van Kebene op te bouwen en zelfstandig in die Keniaanse maatschappij hun stempel te zetten.


Youths, Adults & Support

Van een veilige omgeving naar begeleid wonen.  Die stap wordt gezet als men 15 jaar wordt. Het is een overgang om steeds zelfstandiger te worden.  Terwijl op 18 jarige leeftijd Kebene nog steeds een helpende hand uitsteekt. Ze dragen dan wel hun eigen verantwoordelijkheid en genieten van steeds meer vrijheden. Op die manier zetten  onze jongeren steeds meer een stap naar een zelfstandig bestaan.

Toch een opzet met “durf & lef”,  wetende dat dit niet in de lijn lag van het Kebene van toen, doen we het toch maar, met als doel de kansen en succes te vergroten voor elk van hen!

Kennedy Nganga  °5/07/1997 - Assist Administrator
Kennedy Nganga