NEWS, JULI 2018 – KEBENE FAMILY

We zijn er weer! Tijd voor u te informeren met een update vanuit Kenia. Veel lees- en kijk- plezier.

DSC_4091

De omgekeerde wereld

Dat het niet goed gaat met onze natuur weten we al lang.  We merken dat steeds meer en meer op verschillende vlakken zowel in eigen land als ver daarbuiten. Kenia heeft een tropisch klimaat. Het is warm en vochtig aan de kust, het binnenland is gematigd en zeer droog in het noorden. Het land kent zeer veel zondagen per jaar en het is er ’s winters warm genoeg om zomerkleding te dragen, althans voor ons. In Kebene hebben ze het dezer dagen best wel koud. Echter, ’s nachts en vroeg in de ochtend kan het behoorlijk afkoelen.  Van april tot juni is er sprake van het zogenaamde lange regenseizoen. Dit jaar valt deze laat en is nog steeds van kracht. Het korte regenseizoen duurt van oktober tot december. De regenval is soms erg intens, vooral in de middagen en avonden. De warmste periode is van februari tot maart en de ‘koudste’ in juli tot augustus en vooral dat laatste voelen we in Kebene.

DSC_2959 DSC_3163

Algemeen

Vanaf begin augustus kunnen de kinderen genieten van een maand lang ontspanning. De tweede schooltermijn wordt afgerond. Begin september openen de schoolpoorten voor de laatste termijn die loopt tot begin november, waarna de proclamatie dagen volgen en de diploma uitreikingen.

In deze vakantie zullen er  verschillende sportactivi-teiten plaatsvinden en zullen er gedurende een week een muziekworkshops plaatsvinden ten Huize Kebene. Een mix van twee culturen die elkaar ontmoeten in dans & muziek.

Er worden zoals traditioneel ook wat studiemomenten voorzien.

Team Kenia

In Kenia lijkt het personeel goed op elkaar afgestemd. Bovendien levert het management goed werk en blijven we werken aan bijkomende begeleiding en opleidingen om hen nog meer te voorzien van informatie die het welzijn van de kinderen bevordert! Zij zorgen ter plaatse voor de dagelijkse opvang en zijn een belangrijk onderdeel van de Kebene Familie.

 

Hip Hip Hip hoera!

In de maand juli waren   Kennedy, Carlos, Metrine, Edwin, Gabriel, Faith en Esther Abel jarig! In augustus is het de beurt aan Ian, Mandela en Esther Amoit…  Happy Birthday !

DSC_3728 DSC_3763