NEWS, APRIL 2018 – KEBENE FAMILY

Algemeen

De eerste termijn op school loopt op haar einde. Eind maart vinden de tussentijdse examens plaats om nadien te kunnen genieten van een volledige maand ontspanning, tijdend de vakantieperiode die start begin april. De samenwerking met de basis-school “Masaai Corner Academy” verloopt ook heel vlot. De nieuwe kinderen in Kebene hebben ondertussen hun weg gevonden en zijn zich nog verder aan het aanpassen, met de steun van het personeel en de bezorgdheid van alle andere kinderen. Het is dan ook een hele gebeurtennis om mee opgenomen te worden in zo’n groot gezin.

file3 file4

Afgelopen maand hebben we sterk ingezet op de veiligheid in en rond Kebene.  We werken samen met het security bedrijf G4S en hebben lokale mensen in dienst die mee zorgen voor de veiligheid in het alge-meen. Dit doen we ook voor onze nevenprojecten, zodat iedereen zich thuis kan voelen in een warme & veilige omgeving.

Face-lift  speeltuin

Via onze gasten en vrijwilligers ter plaatse, kon-den we rekenen op heel wat hulp om de speeltuin weer op te waarderen.  Onze speeltuin kent veel succes bij de kleinste  kinderen van Kebene, daar kunnen zij zich alle dagen vermaken en ontspannen.

0d7332a6-a361-4f56-87dd-fb9876862577 7b0d51ae-63c3-4a7d-bc92-b7876a5a27a2 (1)

Hip Hip Hip hoera!

In de maand maart waren Elizabeth, Celistine en Dan jarig. We vieren in april de verjaardagen van: Leonard, Bakari en Obama! Meestal zingen de kinderen een liedje bij een jarige.

Team Kenia

Sinds kort hebben wij afscheid genomen van Anna & Ruth (housestewardessen bij de lodges & Cottages), Eunice, Mary en Mwanajuma  (huismoeders bij Kebene). Wij wensen hun alle succes in hen verdere leven.


Kebene Youths

Met onze jongvolwassenen gaat het ook goed. Dit belangrijk project is een overgangsfase naar hun onafhankelijk leven na Ke-bene. In het youths project voorzien we ondersteuning & begeleiding om steeds meer zelfstandigheid en verantwoordelijkheid te dra-gen. Momenteel verblijven er Grace, Sylvia, Zabibu, Ian, Ferdinand, Leonard, Carlos, Bakari en Edwin.

DSC09982 DSC09966

Kebene Support

Voor de jongvolwassenen die nog steun genieten via Kebene support, is onze eerste intentie echter om hen te reintegreren in de maatschappij of te herenigen met hun familie. In bepaalde gevallen is dat niet mogelijk en zoeken wij naar een haalbare oplossing en blijven wij hen steunen en bege-leiden ipv een zelfstandig leven buiten Kebene.

Kebene 17 03 (2378)