Kebene Mechelen

Mechelen Goes Kebene

De Dijlestad is een organisatie voor het Zuiden rijker: Kebene Mechelen. Sylvie Van Buyten en Alain Pardon starten activiteiten om op te zetten ten voordele van een ontwikkelingsproject in Kenia voor Kebene.

“Bij de opstart had ik er twee ‘sponsorkindjes’, maar het was pas in maart vorig jaar dat ik er voor het eerst naartoe kon om te gaan helpen”, vertelt Sylvie. “Op een week tijd hebben we toen zoveel mogelijk spulletjes ingezameld om mee te nemen.”

Van arm naar armer

Het bezoek was confronterend. Ze zag er de enorme ongelijkheid en schrijnende armoede met eigen ogen. “Je hebt er paradijselijke stranden, maar ga je een paar steegjes verder, dan beland je aan uit modder opgetrokken hutjes.”

“Door corona zijn ze er van arm naar nog armer gegaan, want het beetje dat ze verdienden door toerisme viel weg. Daarnaast is er de problematiek van seksueel misbruik. Kebene probeert die tienermeisjes met een ‘young mothers project’ te helpen. Ik zat nog maar op het vliegtuig terug naar België en ik had beslist om nog voor hetzelfde jaar terug te gaan.”

Inleefreizen

“Met Kebene Mechelen willen we fondsen en sponsors werven en met vrijwilligers inleefreizen maken om ginder te gaan helpen”, vertelt hij. “We willen graag samenwerken met scholen en zoeken kunstenaars die iets willen schenken voor een veiling.”

Meer info Kebene Mechelen: Mechelen@kebene.com