NEWS, FEBRUARI 2019 – ANDERE & WEETJES

PEACE FOR KENYA

e7e04834-4cd7-4748-8d7c-b0a8f56f3790

In de Keniaanse hoofdstad Nairobi vond midden januari nog een terreuraanslag plaats.  Al-Shabaab, een uit Somalië stammende terreurgroep, zou er naar eigen zeggen achter zitten. Alle terroristen zijn omgebracht, maar er vielen ook 14 onschuldige doden, zo vertelde president Uhuru Kenyatta tijdens een tv-toespraak.

Rond 13u00 vielen er explosies en geweerschoten te horen bij het ‘Dusit’, een luxehotel van een grote Thaise keten dat zich in de betere buurt bevindt, ten noorden van het centrum. Er kwam rook uit het gebouw en op sociale media waren beelden te zien van mensen die uit het hotel vluchtten.  Peace for Kenya.


Werken in Kebene

Renovaties…

Vorig jaar werden er  twee daken volledig vernieuwd en gerenoveerd.  De keuze om  rieten-daken was owv financiële overwegingen en het geeft bovendien een Afrikaans gevoel. Begin januari zijn we gestart om onze eet- en gezamenlijke ruimte te voorzien van duurzame dakplaten.  Het oogt waarschijnlijk minder mooi maar daar tegenover staat wel brandveiligheid & duurzaamheid.  Achter onze huidige keuken komt dan een ‘store’ voor de kok waar hij zijn materialen en de voorraad etenswaren veilig kan opbergen.

Brandblusapparaten en andere veiligheidsmateriaal werden aangeschaft en vervangen.

1b68b5ad-a9db-4683-9b5e-5776baff9e20  c8ec06ef-2e99-4935-be06-6940a7e30784

Kebene is meer dan een  naam  …

Een project starten is één, volhouden is twee en werken aan succes met oog om een verschil te maken is de grootste uitdaging.  Vandaag zus, morgen zo…  de wereld verandert en dat vraagt een kritische kijk om net waar er ruimte is te durven veranderen, groeien en te verbeteren. Net daarom blijven hopen op jullie steun en vertrouwen in Kebene.

Samen maken wij een verschil (klein of groot) en is het de moeite waard!