NEWS, SEPTEMBER 2022 – KEBENE FAMILY

By Kebene CH

19 april 2024

Ten Huize Kebene

In Kebene gaat het goed, een gezellige sfeer die in een nieuwe omgeving heeft haar plaatsgevonden.  Meer familiegevoel, meer kansen  en meer impact. Een stap vooruit omdat we als project willen groeien en vooral onze kinderen centraal willen zetten. In de komende jaren willen streven naar een grotere zelfvoorzienendheid van het project zelf met een meer gezinsgerichte aanpak om zo een duurzame toekomst te bewerkstelligen voor de kinderen die aan Kebene werden toevertrouwd.  Want vandaag investeren in hun ontwikkeling om later meer kansen te krijgen op een betere toekomst waarin zij meer mogelijkheden krijgen om het verschil te maken. Op welke manier dat zij dat doen, is volledig aan henzelf, zolang ze hun hart en passie volgen en gelukkig kunnen zijn want dat is wat telt.

Vakantie

Tot begin augustus was het erg koud, winderig en heel wat regen. De klimaatsveranderingen zijn gevoelig aanwezig. In juli hadden de kids een korte vakantie en volgde er een extra vakantieperiode in augustus m.b.t. de presidents-verkiezingen.  Het was vaak zoeken naar de gepaste activiteiten om de dagen te vullen. Maar daar kenden we elke dag een gepast antwoord voor.

Verkiezingen

Uhuru Kenyatta, die na twee termijnen aftreedt geeft de fakkel door aan William Ruto. Op 8 augustus gingen de stembussen open, een strijd tussen twee rivalen Odinga en Ruto. Beiden zijn vertegenwoordigers van groepen die decennialang lijnrecht tegenover elkaar staan. Het werd een nek aan nek race. Verliezer, Raila Odinga, legt zich niet neer bij de uitslag en zou alle mogelijke juridische stappen overwegen. In de straten bleef het behoorlijk rustig en vredevol in tegenstelling tot de vorige verkiezingen waar er gewelddadige protesten plaatsvonden met gevolg: een lange crisis voor het land.

Hip Hoera

In Kenia vieren we de verjaardagen niet individueel want dat is niet haalbaar.

Er zijn wel geplande momenten waar we de kinderen wel in de kijker zetten. De jarigen voor augustus zijn: Joy, Mbeyu, Mandela, Harriet, Mbodze, Esther, Florence en Michael.

In september zijn volgende kinderen jarig: Erick, Hassan, Larry, Fatuma, Messiah, John, Kennedy, Eunice, Angelina, Fatuma en Faith.

About Kebene CH