NEWS, JULI 2018 – PROJECTEN

DSC_5440

Update Baby Care

Een pand lijkt gevonden, spoedig zal de transactie gebeuren waardoor we kunnen starten met de uitbouw van de visie mbt het Baby Care Project.

De praktische uitvoering waarin de testfase en verdere onderzoeken van alle noden en verplichtingen zijn reeds gestart. Materiële noden, gezondheidszorgen, personenzorg, licencies, & een financieel plan. In de startfase schenken we de nodige aandacht aan de gebouwen en inrichting naar de behoeften en financiële mogelijkheden. De uitwerking van procedures voor individuele opvang en begeleiding van moeder en kind. En tot slot het aanwerven en opleiden van personeelsleden.

Kebene Youths & Support

Ook eind dit jaar zullen er weer kinderen van Kebene doorstromen naar het youths project. Een grote stap!

Enkele jongeren die reeds in het youths project zaten, zullen naar het Support programma gaan. Want Kebene biedt nog meer steun omdat er nood is aan verdere begeleiding voor hen die verder aan hun toekomst willen bouwen!

Onze intentie is om de jongeren te reintegreren in de maatschappij of te herenigen met hun familie waar zij een onafhankelijk leven kunnen opbouwen, gesteund en met begeleiding vanuit Kebene indien dit nodig blijkt te zijn.


Naaiatelier

Momenteel is een van de werknemers op bevallingsverlof. Khadijah is bevallen van een jongen genaamd Mwinyi.  De andere zijn druk in de weer met het maken van wijnzakjes die wij schenken bij de grote Kebene actie bij aankoop van onze wijnen en cava.

 

DSC_5134  DSC_5216

Moestuin

Door het aanhoudend regenseizoen is er heel wat opluchting bij de land-bouwers. Onlangs hebben we een nieuwe werkkracht aangeworven, die mee zal zorgen dat onze dieren goed verzorgd worden en de landbouwgrond de nodige aandacht krijgt.

DSC_5143 DSC_5250