Van Bilzen naar de Noordkaap

Verslag Bilzen tot Noordkaap

In juni fietsten Raf, Peter en Raf naar de Noordkaap vanuit het Noorse Bergen. Goed voor zo’n 2.600 kilometer. Twintig dagen, 2.600 kilometer en meer dan 25.000 hoogtemeters. Dat is de eindbalans van de tocht naar de Noordkaap die de 3 fietsers en hun begeleiders  afgelopen juni ondernamen. En daar komt nu dus nog een mooi bedrag tvv Kebene bij! Dankzij de giften van zowel particulieren als bedrijven konden zij een mooi bedrag schenken aan Kebene, specifiek voor het nieuwe Baby Care project. Zij hadden nooit verwacht dat ze dat zouden halen. Maar zijn wel apetrots dat het gelukt is.  De fietstocht was door het behalen van het einddoel – de mythische Noordkaap – al een succes. Maar het prachtige bedrag dat we ontvingen is de zoete kers op de taart.

Door te trappen naar de Noordkaap willen wij geld inzamelen ten voordele van Kebene Children’s Home!  Raf en Raf, vergezeld van Peter, gaan een tocht fietsen “van Bilzen naar de Noordkaap” voor ons Kebene project.  De 3 fietsers worden nog door 2 vrienden bijgestaan qua logistiek.  De tocht zal niet in Bilzen starten omwille van de afstand. Ter plaatse zal een 2600-tal Km gefietst worden met Noordkaap als eindbestemming.  In juni 2018 zullen zij starten zij dit gewaagde avontuur.


Steunen!

Dat kan u trouwens ook doen. Door een bedrag over te maken. Hoe klein ook. De kinderen van Kebene, een weeshuis in Kenia, zijn u dankbaar.

Link: STEUN

Aan alle deelnemers  voor de actie “fietsen naar de Noordkaap” en de giften die Kebene daarvoor mocht in ontvangst nemen. Bedankt! We wensen het team dan ook veel succes tijdens hun uitdaging.   Ter plaatse zal een 2600-tal Km gefietst worden met Noordkaap als eindbestemming.

Meer info leest u hier weldra. Volg ons ook op: Facebook – Instagram – Blogg

16586975_1297480930307061_8811125145845183337_o

EEN CRÈCHE VOOR KEBENE!
Om dat goede doel nog concreter te maken, kiezen we ervoor om binnen de werking van Kebene één specifiek project te ondersteunen. Het is de droom van de vrijwilligers van Kebene om op hun site een crèche te bouwen. Dankzij ‘Kebene Baby Care’ kunnen jonge alleenstaande moeders in nood hun economische activiteit behouden en zich sociaaleconomisch heroriënteren.

Keniaanse vrouwen die op jonge leeftijd zwanger worden, komen vaak in de problemen. Hun man laat hen in de steek en ze worden verstoten door hun families omdat een alleenstaande minderjarige moeder sociaal niet wordt aanvaard. Door de zorg voor hun kind verliezen ze hun werk en zit er voor hen vaak niets anders op dan hun kind af te staan. Hoe hard dat ook is…

Door het bouwen van een crèche kunnen wij dat helpen verhinderen en de band tussen moeder en kind redden! De crèche zal ondergebracht worden in bestaande gebouwen. Die moeten echter volledig verbouwd en heringericht worden om te voldoen aan alle vereisten en comfort om kinderen van 0 tot 5 jaar op te vangen. Tegelijk moet er ook materiaal worden aangekocht om het kinderdagverblijf in te richten, zowel op educatief, pedagogisch als medisch vlak.

ACHTERAF
De centjes die worden verzameld voor ‘van Bilzen naar de Noordkaap’ komen dus heel goed terecht. Iedereen die ons project steunt, krijgt achteraf ook een update over ‘Kebene Baby Care’. Zo kan je straks met eigen ogen zien hoe jouw bijdrage het leven zal veranderen van jonge Keniaanse moeders en hun kinderen.


Rechtdoor.
Het is de enige weg.
Stoempen. Elke dag.
Kop in de grond. Niet nadenken.

We zijn allemaal fietsers.
Het noorden kwijt.
Iedereen zoekt. Op zijn manier.
Dit is die van mij.

Op twee wielen.
Met vrienden.
Weg van de gekke wereld.
Zijn wijde broertje in.

Bloedmooi.
Van horen zeggen.
Dwars door de geluidsmuur.
Naar de absolute stilte.

Zal ik het noorden vinden?
Niet van tel.
Het gaat om de daad.
De start. De zoektocht aangaan.
De reis. Het leven voelen.
Het avontuur. Zoeken naar de rand.

En trappen.
Blijven trappen.
Rechtdoor.
Het is de enige weg.

‘van Bilzen naar de Noordkaap’

GROOT NIEUWS! We vernamen zonet dat héél Limburg de tocht naar de Noordkaap zal kunnen volgen. Hou in juni je televisietoestel in de gaten! Wij monteren alvast een camera op onze fiets.

Raf, Raf, Peter, Sanne, Nick en Bart