NEWS, AUGUSTUS 2019 – KEBENE FAMILIE

Algemeen

We willen het verschil maken, hoe klein het ook is. Kebene heeft doelen en uitdagingen, telkens weer proberen we dit te doen met volle overgave en respect naar de Keniaanse normen.  Onze kids hebben het goed, dat mag geweten zijn, misschien kan het nog beter maar als we dan realiseren dat er velen het veel minder goed hebben moeten we tevreden zijn. Op een dag zullen zij terug in de maatschappij een zelfstandig leven opbouwen, net daarom is het onze taak om het verschil zo minimaal mogelijk te houden zodat die overgang vlot kan verlopen voor hun eigen bestwil.

De sfeer zit goed in Kebene. Het soms druk, je voelt en ziet gelukkige kinderen die uiteraard een minder fijn verleden hebben ervaren. Wat opvalt is hoe zij zich aan elkaar hechten zoals broers en zussen, mooi om te zien.

Het is vooral de verdienste van het management en personeel. Samen maken zij van Kebene een thuis. Ter ondersteuning hebben we enkele initiatieven genomen door verschuivingen te doen en om een extra werkkracht aan te werven. Investeren in goede begeleiding en motivatie werpt vruchten af.

Hip Hip Hip hoera!

In de maand augustus vieren we de verjaardagen van Ian, Mandela en Esther A. In september is het aan Erick, Hassan, Mesiya, John K., Zabibu, Faith en Hidaya. Happy Birthday !

Naaiatelier

In het naaiatelier krijgen we steeds meer stuctuur, de beide naaisters die aangeworven zijn, blijven druk in de weer met verschillende werkjes voor de hele Kebene Familie.

Moestuin

Zowel in Kebene als op de landbouwgrond evalueren we de gang van zaken. Onze koe is bevallen van een kalf, alles verliep vlot.  Het regenseizoen heeft zijn voordelen voor de vegetatie, daarvan hebben we gebruik van kunnen maken. 

Nieuwe daken zijn duur maar nodig.

We doen bescheiden een oproep om acties te organiseren voor Kebene. Op die manier koppelen we het nuttige aan het aangename want Kebene heeft nood aan degelijke daken, die waterdicht en brandveilig zijn. 

Eén dak, de ruimte die we gebruiken voor onze maaltijden te benutten en waar het gezamenlijk samenzijn de place-to- be is,  heeft een positieve verandering en indruk achtergelaten. Het is bovendien een duurzame investering. 

We hopen om de 4 huizen waar de slaapruimtes gelegen zijn, spoedig te voorzien van dakplaten, dus elke hulp en gift is zeer welkom.