NEWS, AUGUSTUS 2020 – INLEEFREIZEN & INFOAVOND

Events

Oktober 2020: De grote KEBENE ACTIE 2020I

Voorlopig geen inleefreizen naar  Kebene!

Noch voor onze kinderen, noch voor onze vrijwilligers en personeel zullen wij onnodige risico’s nemen en zien ons daarom genoodzaakt alle inleefreizen voor de maanden september en oktober te annuleren. Wij danken u voor alle steun die u ons reeds verleende en hopen op uw begrip voor deze beslissing. Van zodra de toestand ons terug toelaat om op een, voor iedereen, veilige manier naar Kenya te komen, zullen wij kijken om onze inleefreizen op aangepaste wijze terug op te starten.

In tegenstelling tot vele andere sociale projecten waar kinderen en personeel naar hun families teruggestuurd werden bij aanvang van de Covid-19 pandemie, beslisten wij, in akkoord met de Keniaanse overheid, om met zijn allen het hoofd te bieden aan deze storm binnen de muren van onze eigen infrastructuur. Dankzij de inzet en flexibiliteit van allen hebben wij dit tot nu goed doorstaan. Met zijn velen gedurende lange tijd op één plek samenleven, bracht heel wat uitdagingen en spanningen met zich mee: – antwoorden bieden aan de sleur en verveling voor de kinderen nu dat de scholen gesloten zijn; – het personeel gemotiveerd houden gedurende deze lange tijd van overbelasting; – het gemis aan je familie. Om er maar enkelen te noemen. Doordat de Keniaanse overheid in een vroeg stadium besliste om preventieve maatregelen in te voeren, slaagden zij erin om een exponentiele toename te voorkomen. Dezelfde sanitaire basisvoorschriften als bij ons werden opgelegd. Het dragen van mondmaskers buitenhuis werd overal verplicht. Alle scholen werden gesloten tot 1 januari 2021 en gebruikt als quarantainecentra. Niettegenstaande ontstonden er toch enkele haarden. Voornamelijk in de metropolen en aan de kust. Deze werden afgesloten. Binnen- en buitenlands niet-essentieel verkeer werd gestopt. Hierdoor bleef de infectie aangroei redelijk beperkt. Door de lange periode van restricties verminderde echter het draagvlak en werden de maatregelen gedeeltelijk op 6 juli teruggeschroefd. Doordat vele Kenyanen zelfs de basismaatregelen (handen wassen, houden, mondmaskers) niet in acht nemen, stijgt het aantal besmettingen steeds verder gestaag. Op dit moment zit Kenya op een ratio van 20% positief testende. De Kenyaanse regering kondigde begin juli aan om de internationale luchthavens op 1 augustus terug open te zullen stellen. Gezien echter de recente aanhoudende stijgingen, zowel in België, Nederland als in Kenya, is het helemaal niet zeker dat in- en uitreizen van en naar Kenya binnen de eerstkomende maanden toegelaten zal worden. Wij merken nu reeds dat verschillende luchtvaartmaatschappijen vluchten van en naar Nairobi, gepland in het 2de deel van september, systematisch annuleren. De besmettingsgraad, zowel in Kenya als nu ook terug in België, blijft toenemen. Wij willen noch voor onze kinderen, noch voor onze vrijwilligers en personeel onnodige risico’s nemen en zien ons daarom genoodzaakt alle inleefreizen voor de maanden september en oktober alvast te annuleren.

Wij danken u voor alle steun die u ons reeds verleende en hopen op uw begrip voor deze beslissing. Van zodra de toestand ons terug toelaat om op een, voor iedereen, veilige manier naar Kenya te komen, zullen wij kijken om onze inleefreizen op aangepaste wijze terug op te starten. Wij wensen u en uw familie veel sterkte en een goed behoud gedurende deze moeilijke periode

Infoavond

De eerstvolgende infoavond is op woensdag 16 september om 20.00 te Merksem (Ant-werpen). Iedereen is welkom! Een uiteenzetting van het Kebene Project met sfeerbeelden, videofragmenten en met ruimte voor vragen. 

Aanmelden