NEWS, DECEMBER 2019 – ALGEMEEN

Vakantie en familiebezoek

Begin november werden de examens afgerond, de grote vakantie kan beginnen. Tijd voor ontspanning en plezier… we voorzien heel wat activiteiten om de dagen op te vullen en plannen voor ieder wat wils.

Hip Hip Hoera

Happy Birthday… In december vieren we de verjaardag van Hamisi, Bidala, Mwanapilli, John P. en Christine. In januari zullen we zingen voor Mercy, Lilian, Bahati Millicent, Halima en Abdallah

Familiebezoek

Begin december is het zoals jaarlijkse gewoonte dan ook het familie moment. Bijna alle kinderen gaan voor ruim 20 dagen naar hun familie.  Dit initiatief werd genomen om de band met hun familie te onderhouden en de kinderen ook bewust te maken van waar zij komen.  Het is een hele organisatie om dit in goede banen te leiden. Rond 20 december verwachten we alle kinderen terug ten Huize Kebene om de feestdagen samen door te brengen.

Voor kerst en nieuwjaar voorzien we weer een feestmaaltijd, een bezoek aan de kerk en wat feestelijke momenten. En dan staat het nieuwe schooljaar weer voor de deur.

School

En we willen uiteraard het goede nieuws nog eens extra benadrukken. Emmanuel, Sawa, Peter, Faith zijn met glans geslaagd en gaan vanaf januari naar het secundaire onderwijs. Proficiat en veel succes aan hen.

Youths, & Adults

Zoals eerder aangekondigd, hebben we helaas weer enkele kinderen moeten loslaten, zij gaan een onafhankelijk leven tegemoet en werden hierop voorbereid. We namen afscheid van Ibrahim en Omondi. Voor Faith, Asha, Jacqueline, Emmanuel, Kazungu, Sawa en Peter brak er een ander bijzonder moment aan, zij hebben ondertussen de overtstap gemaakt naar het Youths Project waar zij zich op hun manier zich verder kunnen ontwikkelen!

Renovaties van de rieten daken.

Sneller dan voorzien, konden we reeds starten met de renovatie van de laatste twee daken van de slaapplaatsen.

Het riet is bijna verdwenen en vervangen door dakplaten.  Op die manier zal Kebene er binnenkort toch een beetje anders uitzien.  We kozen bewust voor duurzaamheid en veiligheid…