NEWS, FEBRUARI 2020 – KEBENE FAMILIE

Algemeen

Achter de schermen werden door het management heel wat inspanningen geleverd om de nieuwe aanvraag tot registratie van ons kindertehuis aan te vragen, een hele administratieve winkel van documenten, registraties en vergunningen.

Eind maart zullen de contracten voor het personeel worden aangepast aan de wetgeving en de vernieuwde huisregels. Om stabiliteit en kwaliteit te garanderen deden we een grondige evaluatie zodoende het team met de juiste mensen verder kan bouwen aan een toekomst voor Kebene.

Nieuwe kindjes

We verwelkomen de nieuwe kindjes (Adris, Liz, Gift, Abdalamin, Collins, Ibrahim Nyae, Abdallah, Anwar en Kennedy) die begin januari werden overgedragen aan Kebene. Karibu!   Zo telt de Kebene familie 46 kinderen, 11 youths, 5 adults, 4 onder support, 12 jonge tienermama’s, 10 baby’s en 22 personeelsleden! Huisje wel tevree…

Nieuw schooljaar

Het nieuwe schooljaar is sinds begin januari weer van start gegaan. Iedereen heeft zich goed voorbereid en de focus staat weer op studeren. De volgende vakantieperiode is voorzien voor april.

Youths, & Adults

Onze jongvolwassenen doen het ook goed, zowel de meisjes als jongens hebben hun eigen manier van aanpak. Ze werken nauw samen en al doende leren zij elke dag weer wat nieuws.  Het is een hele uitdaging voor elk van hen om de combinatie van studies en  de verantwoordelijkheid als jongeren te combineren.  Dit doen we met oog op een onafhankelijk leven buiten Kebene, zij moeten op een gegeven moment klaar zijn om die stap te nemen.  We begeleiden hen hierin en zijn er om advies te geven.

Hip hip Hoera…

Happy Birthday… In januari vierden we heel wat jarigen: Sawa, Collins, Mbeyu, Grace, Kessiah, Abdinasir, Elizabeth. In februari zingen we voor Dan en Anwar.

Renovaties

Duurzaamheid, net daarom hebben we de rieten daken vervangen gedurende het jaar 2019. Het resultaat mag gezien worden.  In het voorjaar plannen we de renovaties van de keuken en onlangs werden de buitenmuren van de slaapplaatsen bepleisterd en beschilderd.

Jaarverslag & begroting

Elk jaar voorzien wij een volledig verslag van het afgelopen jaar en een vooruitblik naar het huidige jaar. Kebene zal in mei haar 13de verjaardag vieren. In dit jaar zullen we veel aandacht besteden aan de algemene werking, structuur, continuïteit, stabiliteit en kwaliteit.

In de begroting leggen we vooral de nadruk op het financiële aspect. Kebene is ondertussen uitgegroeid tot een groot project met heel wat nevenprojecten, uiteraard is hier bewust voor gekozen. Hieruit is het idee ontstaan om de reële behoefte stap per stap door het lokale team in Kenia uit te laten voeren, met behoud van de nodige controle en sturing, opvolging en begeleiding.

Together we can do it…