NEWS, JULY 2022 – STICHTING KEBENE NEDERLAND

Kebene staat voor KEnia, BElgie en NEderland. Zo is alles ooit begonnen en zal het ook blijven. De kracht van samenwerking. Kebene rekent op tal van sponsors, vrijwilligers en donateurs. Ze zijn de basis van het project en zorgen mee voor de mogelijkheden die we aan onze kwetsbare kinderen in Kenia kunnen bieden. Elk kind telt en elk kind dat we kunnen opvangen is meer dan de moeite waard.

Kebene is ondertussen uitgegroeid tot een groot project met tal van nevenprojecten om de slaagkansen te vergroten, de vele uitdagingen zijn niet min en vragen veel energie, doorzetting en durf. Op die manier maken we een verschil, niet alleen naar onze kinderen maar ook tov andere projecten.

In Nederland werd Kebene jarenlang gedragen en gepromoot in de provincie Zeeland. De laatste jaren bleek en merkten we echter dat dit stil viel en dat was meteen zichtbaar bij de inkomsten die meer als 50% lager lagen. Ook de turbulente periode van corona heeft daar veel mee te maken.

Tijd voor verandering, tijd van actie!

Ondertussen kregen we ook van Linda te horen dat zij uit het bestuur zal treden. Linda en Hans zijn al van in het begin bij Kebene en waren actief betrokken. Het waren fijne jaren om samen te werken en een grote meerwaarde. Het was even schrikken toen we intern dit nieuws konden vernemen maar begrijpen ten volle hun keuze.

” We dragen Kebene nog steeds een warm hart toe, echter hebben wij besloten naar het buitenland te gaan en de werkzaamheden voor de stichting neer te leggen. We blijven het project van op afstand nog steeds steunen en kijken met veel plezier en voldoening terug op de afgelopen jaren waarin veel verwezenlijkt is ” Linda en Hans

Sinds begin dit jaar werden er achter de schermen goede gesprekken gevoerd met Kebene Liefhebbers uit Nederland met de vraag om toe te treden bij ons Kebene Team en met de vraag om Kebene weer nieuw leven in te blazen. Kebene op de kaart zetten in Nederland is de uitdaging. Het zijn geen onbekende die we willekeurig hebben uitgekozen. Integendeel, ons nieuw team is meermaals in Kenia en Kebene geweest, hebben veel ervaring en zijn heel gemotiveerd.

Tijd om hen aan jullie voor te stellen…

Hebben jullie meer vragen? Ook zin om zich in te zetten voor Kebene, een actie te organiseren? Interesse om op inleefreis te komen naar Kebene… ?

Het kan.

Neem gerust contact met ons team in Nederland!

Eric en Anja: Eric@kebene.com

Wiljanne en Arjan: Wiljanne@kebene.com