NEWS, JUNI 2020 – BABY & DAY CARE

Baby Care & Young Mothers

Ondertussen tellen we 12 baby’tjes en hun trotse mama’s. Ze doen het allemaal goed. De reeds bestaande begeleiding zullen we uitbreiden om hen nog meer te ondersteunen. Assisteren op persoonlijk-, opvoedkundig- en educatief vlak. Via een therapeut zijn ook enkele baby’tjes in behandeling specifiek voor hun ontwikkelingen. We zijn begonnen aan een plan voor elke mama om hun toekomst meer vorm te geven. Hierin bepalen zij zelf ook grotendeels welke richting dit zal uitgaan.

Day Care

De verhuis van het Day Care project is een feit.  We hebben besloten om het klaslokaal in Kebene uit te breiden en de dagopvang van kleuters in Kebene te voorzien, dit om praktische redenen. In Kebene beschikken we over meer mogelijkheden.

Tijdelijk werd de dagopvang gesloten tot verdere instructies vanuit de Keniaanse autoriteiten, in die tijd hebben we de kans genomen om alles goed voor te bereiden zodat de heropening van de dagopvang voor kinderen uit de omgeving spoedig kan hervatten. We kunnen tot 25 peuters opvangen in ons vernieuwd klaslokaal en speelruimte.

KARIBU KHADIJAH AND BABY FURAHA

Op 24 juni kregen we de vraag vanuit de overheid om een meisje van 16 jaar op te vangen. Zij beviel twee weken eerder van een dochter Furaha. De omstandigheden waren schrijnend, welkom Khadijah. We zoeken voor haar en haar dochter nog sponsors. Interesse? Info@kebene.com