NEWS, MAART 2019 – KEBENE FAMILIE

Update vanuit Kenia

Algemeen. Ten Huize Kebene gaat het goed.  Kebene telt momenteel 68 kinderen verdeeld onder de verschillende projecten.  Tel daar een 22 tal lokale personeelsleden bij en dan kan je spreken over een grote familie, de Kebene Familie.

Afgelopen twee maanden werden er heel wat renovatiewerken uitgevoerd.  Zo werd de ruimte, waar we gezamenlijk eten, omgetoverd tot een grote open ruimte. 

Alles werd opgefrist en geschilderd met frisse kleuren. Andere ruimtes kregen een nieuwe invulling om meer bewegingsruimte te creëren.  Het ziet er mooi en speels uit. We bouwden ook een opslagplaats voor de keuken.

Naomi, onze sociaal werker, die zich al jaren inzet bij Kebene, is gepromoveerd en doet de algemene begeleiding bij het Baby Care Project.  Kennedy, ooit nog kind van Kebene, heeft de plaats van Naomi overgenomen en zit nog in zijn trainingsstage. Spoedig zal hij benoemd worden en al de taken overnemen van Naomi. 

Hip Hip Hip hoera! In de maand april vieren we de verjaardagen van Esther Linet, Bakari, Barack en Leonard. In mei hebben we een record aantal verjaardagen. Hip hip hoera aan Emmanuel, Somba, Riziki, Roselyne, Margaret, Rahim, Farida, Yasir, Dorcas, Jacqueline, Mohammed, Kazungu en Elijah John.  Happy Birthday !

Kebene Youths & Support. Bij onze jong volwassenen  gaat het ook vlot. De jongeren worden goed begeleid en ondersteunt. Ogam, die sinds enkele maanden in dienst is, heeft zich goed ingewerkt en is een meerwaarde voor het project.

Onze jongeren concentreren zich nu voornamelijk op schoolse activiteiten.  Een goede basis en kennis geeft hen meer mogelijkheden in de toekomst.

In de vakantieperiode zijn zij actief in verschillende departementen, meer op maat gemaakt. Sommigen doen een vakantiejob, andere zetten zich in voor Kebene. Op die manier zetten  onze jongeren steeds meer een stap naar een zelfstandig bestaan.