NEWS, JUNI 2021 – UITBREIDING YOUNG MOTHERS PROJECT

‘Na een volledige sluiting van maar liefst acht maanden zijn de scholen in Kenia nog steeds maar gedeeltelijk open. De schoolsluiting heeft dramatische gevolgen. Het aantal meisjesbesnijdenissen, tienerzwangerschappen en kindhuwelijken is toegenomen en veel meisjes keren mogelijk niet terug naar school.

Elke dag krijgen we aanvragen om tienermeisjes op te vangen. Deze kwetsbare meisjes zijn aan hun lot overgelaten en hebben vaak direct hulp nodig.  De grote aantallen zijn tevens te wijten aan de gevolgen van de coronaperiode.

Uiteraard zijn er economische gevolgen waarbij thuisisolatie voor heel wat problemen in het dagelijks leven heeft gezorgd. Dit alles leidt tot een toename in seksueel geweld, mensenhandel, kindhuwelijken en kinderarbeid.

Kebene is sinds maart bezig met onderzoek en heeft een locatie gevonden voor de bouw van lokale hutten om zelfstandig begeleid wonen te kunnen aanbieden. De doorstroom van het huidige Rescue Center waar de meisjes worden opgevangen naar dit nieuwe project.

Hierdoor krijgen we als project de mogelijkheid om meer hulp te bieden en de huidige meisjes beter te begeleiden naar hun toekomst.