NEWS, OKTOBER 2021 – TEN HUIZE KEBENE

Ten Huize Kebene

Met ruim 100 kinderen en heel wat lokale personeelsleden heeft Kebene een moeilijke periode goed doorstaan. Aanpassen in de mate van het mogelijke om alles veilig te kunnen laten verlopen tijdens de periode waar alles even anders ging dan gepland. Kebene bleef gefocust en het welzijn van de kinderen stond altijd centraal. Iedereen is gezond en wel en de sfeer in Kebene zit goed, dat is een feit.

Renovatiewerken

Enkele herstellingen aan de keuken, daken en septische beerput waren noodzakelijk. Ook wat onderhoudswerken kregen de nodige aandacht.

School

De tweede termijn van het schooljaar werd opgestart begin oktober. Hoewel niet alle kinderen in Kenia naar school kunnen, zijn onze kids goed gestart en het ritme weer gewoon geworden. Het zijn lange schooldagen en de druk is hoog, want de achterstand die er is, moet ingehaald worden.

Familiebezoek

We hechten veel belang om de kinderen in contact te houden met hun families.  Dit is belangrijk voor later en voor henzelf om hun afkomst te kunnen plaatsen.  Dit jaar gaan we de families weer rond de kerstperiode uitnodigen ten Huize Kebene.  Een beslissing die we namen voor de veiligheid ivm. corona.

Hip Hip Hoera!

Happy Birthday! In oktober vierden we de jarigen:  Mariam, Ruth, Mwanaisha, Asha, Steve, Agnes, Laureen, Mwanakombe, Furaha, Violet en Abdallah. In november is het de beurt aan Saada, Ferdinand, Sarah, Faida, Elizabeth, Desmond en Peter.

Kebene Leeft

Kleinere goede doelen zijn de afgelopen jaren hard getroffen door de coronacrisis. De maatregelen die wereldwijd werden genomen, hebben een grote impact op onze samenlevingen en ons gedrag. Ook voor het werk van goede doelen heeft het grote en directe gevolgen. De meesten zagen de inkomsten ten opzichte van 2019 en 2020 dalen met gemiddeld 15 procent. Voor Kebene waren het ook woelige tijden en kenden hetzelfde fenomeen. Toch blijven we stand houden en leggen we de focus op de blijvende steun aan de kwetsbare kinderen in Kenia.

Eindelijk weer acties!   Sinds kort kunnen weer acties opgezet worden, infoavonden en bijeenkomsten georganiseerd worden  en dat is ook broodnodig. Het is op die manier dat Kebene weer kenbaar gemaakt kan worden.  Kebene zal dus alles in werking stellen om actief aan fondsenwerving te doen.

 

,