NEWS, OKTOBER 2021 – YOUNG MOTHERS

Young Mothers

26 jonge tienermeisjes zijn onderverdeeld over onze twee projecten Young Mothers 1 & 2.  Hoewel de aanvraag groot is, hebben we enkel de capaciteit en middelen voor deze 26 kwetsbare meisjes. Het vraagt veel energie en inzet om hen die ‘thuis’ te geven. Ze hebben allen hun eigen gewoonten en hebben vaak ook hun eigen noden en behoeften. Dus een grote uitdaging!

Verdriet en vreugde

Mama Mbodze, net 14 jaar  kreeg op 35 weken haar weeën en beviel van haar zoon Michael. De baby Michael heeft het helaas niet gehaald, een situatie waarbij de baby een tekort aan zuurstof had! Een groot verdriet!

Op 15 september heeft Ivon, net opgevangen in Kebene, een flinke zoon ‘Larry’ op de wereld gezet.  En onze eigen Dorcus, ooit nog kind van Kebene, is bevallen van een tweeling. Karibu Johan en Letticiah.

Wereldmeisjesdag 

Dagelijks worden miljoenen meisjes in ontwikkelingslanden achtergesteld, uitgebuit en gediscrimineerd. Alleen omdat ze meisje zijn! Kindhuwelijken brengen de gezondheid en ontwikkeling van deze meisjes in gevaar. Naar school gaan kunnen ze wel vergeten en ze krijgen baby’s wanneer hun lichaam nog helemaal niet klaar is voor een zwangerschap en een bevalling. En wat met hun baby?

Bij rampen worden meisjes vaak extra hard geraakt. Ook tijdens de huidige corona crisis. De pandemie verhindert programma’s die meisjesbesnijdenissen en kindhuwelijken moeten tegengaan met als gevolg dat er naar verwachting in de komende 10 jaar ruim 13 miljoen meer kindhuwelijken zullen plaatsvinden. Schrijnend. Kebene merkt nu al de gevolgen en krijgt heel wat aanvragen. We kunnen niet iedereen helpen maar nu ook weer is elk meisje dat we kunnen opvangen en beschermen,  eentje dat gered kan worden en terug hoop kan vinden voor een veilige toekomst.