Baby Care

In dit project zorgen we niet alleen voor het kind maar ook besteden we veel aandacht aan de jonge moeders die vaak ongewenst zwanger werden gemaakt. Om jonge moeders terug HOOP te geven en hen bij te staan in deze periode zoeken we per moeder-kind  2 sponsors aan een tarief van elk 1€/dag.

Waarom?

Opvang, ondersteuning en begeleiding van jonge moeders in nood met baby zodat zij gedurende 6 maanden tot 2 jaar hulp krijgen voor de zorg voor hun kind opdat zij zich sociaaleconomisch kunnen handhaven.  Zo niet, hen begeleiden in een heroriëntering om moeder en kind nieuwe kansen te bieden voor een duurzame toekomst.

Voeding: alleenstaande jonge moeders staan vaak economisch te zwak om na borstvoeding baby’s om te schakelen naar gezonde vaste voeding. Wij voorzien dan ook gezonde maaltijden en snacks voor moeder en kind in functie van de noden van beiden.

Gezondheid- en personenzorg: om een direct en permanent antwoord te kunnen bieden aan de gezondheidsproblematiek van mensen die uit een marginale situatie komen, voorzien wij een fulltime verpleegster samen pet programma’s voor personenzorg.

IMG_5118 Kebene 17 03 (816)

Educatieve vorming: sinds 1 januari 2018 heeft de Keniaanse overheid het leerprogramma voor kleuterscholen ernstige restricties opgelegd waardoor de meeste scholen nu een onaangepast kleuterprogramma hebben. Hierdoor is het momenteel beter om zelf met aangepaste programma’s en activiteiten te werken voor kleuters van 3 tot 5 jaar.

Reden genoeg om mee te helpen aan een betere wereld voor jonge vrouwen en hun kinderen.

Doe jij mee, steun Kebene Baby Care, interesse? Contacteer ons!