Moestuin

Op deze grond kunnen we gasten, sponsors en vrijwilligers ontvangen. We staan momenteel voor grote uitdagingen om onze eigen groenten en fruit te kunnen oogsten. KEBENE zorgt hierdoor eveneens voor werkgelegenheid en eigen stagecontracten.

De moestuin is een investering die op termijn Kebene zal helpen om zelfvoorzienend te worden. Momenteel bekijken we dit eerder als moestuin om Kebene te voorzien van fruit en groenten.  Momenteel hebben we ananassen, bananenbomen, passie-vruchten, watermeloenen, tomaten, pepers, … laten planten. Ondertussen zijn onze Casuarinabomen goed aan de groei. Die worden over enkele jaren gerooid om hiermee onze eigen daken te vernieuwen.

Een landbouwproject opzetten in Kenia vergt opleiding en onderzoek.  We hebben gekozen om het kleinschalig te houden wegens gebrek aan steun en ervaring ter plaatse.  Daarom proberen we met onze moestuin enkele gewassen te verbouwen en kijken hoe we de grond vruchtbaar kunnen houden. Verder is de locatie van belang. Hierbij moet worden gedacht aan de irrigatiemogelijkheden en bereikbaarheid.

Ook hier levert het project opportuniteiten in opleiding en tewerkstelling van de lokale bevolking, maar ook mogelijkheden tot stages en opleidingen voor onze eigen jongeren.