Morgen & Toekomst

MORGEN

“Kleine stappen met goede resultaten” – Kleinschalig blijven met grote betrokkenheid.

Kebene zal de komende jaren zich meer concentreren om de structuur en werking te optimaliseren, meer controle uitvoeren en ter plekke aanwezig zijn ter begeleiding van de kinderen en het personeel. Opleidingen en cursussen voordragen en werken naar een betere werking met oog op zelfvoorziening op lange termijn. Op die manier kan het project uiteindelijk onafhankelijk worden. Door de algemene administratie te professionaliseren en het personeel goed te begeleiden zal men stap voor stap die richting beoogen.

Het Kebene project blijft voorstander van kleinschaligheid met grote betrokkenheid. Een aantal doelstellingen werden vooropgesteld om het project in de komende beleidsperiode nog beter te stroomlijnen.


TOEKOMST

“Duurzaam en zelfvoorzienend worden”

Onafhankelijk worden. Kebene zal de komende jaren verder het project uitwerken en verbeteren zodat de uitstroom-mogelijkheden voor de jongvolwassenen vergroten. In Kebene zelf investeert men in duurzaamheid en zal men efficiënt tewerkgaan. Voor de landbouw (moestuin en boerderij) en de workshops (het naaiatelier) is het doel om binnen 10 jaar zo goed als onafhankelijk te zijn van sponsors. In de workshops is er onder andere een naaiatelier gebouwd. Dit naaiatelier zal als praktijkschool voor de oudste meisjes in het project gaan dienen en zorgt tevens voor werkgelegeheid naar de plaatselijke bevolking. Op termijn zal het naaiatelier ook gaan functioneren als een commercieel bedrijf dat opdrachten binnenhaalt uit Kenia, België en Nederland. Daarnaast zal de landbouwgrond werkgelegenheid geven aan de plaatselijke bevolking en zal Kebene zich verder verdiepen in verschillende landbouwcoöperaties waarmee kan worden samengewerkt.

Stacy °23/06/2010