Projecten

Naaiatelier

Het project omvat momenteel een naaiatelier. Het naaiatelier is reeds actief. De kinderen kunnen tijdens vakanties gebruik maken van een cursus handwerk. De jongvolwassenen hebben mogelijkheden om cursussen te volgen in onze workshops.

In vakantieperiodes kunnen er verschillende andere kleine projecten plaatsvinden bij de workshops (muziekweek, mani- en pedicure, computerlessen,…)

Health

KEBENE beschikt onder andere over een medical room, waar de kinderen verzorgd kunnen worden. Onze deeltijdse verpleegster Violet volgt de dagelijkse verzorging van de kinderen eveneens op. De algemene gezondheidszorgen en hygiëne zijn een belangrijk onderdeel in de ontwikkeling van onze kinderen. We werken eveneens samen met een lokale school Masaaii Corner Academies die ook voorzien zijn van een plaatselijk hospitaal.

Moestuin

Eind 2014 kocht KEBENE een stuk landbouwgrond. Het doel is om meer zelfvoorzienend te worden en duurzaam te werken. Op deze grond kunnen we gasten, sponsors en vrijwilligers ontvangen. We staan momenteel voor grote uitdagingen om onze eigen groenten en fruit te kunnen oogsten. KEBENE zorgt hierdoor eveneens voor werkgelegenheid en eigen stagecontracten.

Support

Via Kebene Support kunnen wij onze kinderen die doorstromen naar een zelfstandig leven uit Kebene nog een meerwaarde bieden op gebied van ondersteuning bij educatie, huisvestiging of project plannen. Onze jongvolwassenen, die aan de voordeur staan van een zelfstandig leven buiten KEBENE, kunnen op die manier genieten van bijkonede begeleiding en spelen wij in op de behoeften, die ze zelf aangeven.

KEBENE SUPPORT betekent ook meer dan de jaarlijkse steun aan de plaatselijke bevolking  en ondersteuning aan lokale scholen.

Via KEBENE SUPPORT hebben we eveneens de mogelijkheid om beter tegemoet te komen aan de noden van de naaste omgeving. Voedselpakketten en kledij worden op regelmatige basis verdeeld aan omwoners van KEBENE.