Kebene Family

Baby Care
Kinderen in nood opvangen is een nobel doel, maar zorgen dat kinderen niet opgevangen hoeven te worden gaat toch nog een stap verder. In Kenya komen jonge vrouwen zowel sociaal als economisch in de problemen wanneer zij op jonge leeftijd zwanger geraken. Mannen laten hen dan vaak in de steek. Families verstoten hen omdat een minderjarige alleenstaande moeder sociaal niet aanvaard wordt. Door de zorg voor hun kind verliezen alleenstaande jonge moeders vaak hun werk. Voor hen zit er dan niets anders op dan hun kind af te staan. Hoe hard ze dit ook vinden.

Children
Van de allerkleinsten tot de groep van jongens en meisjes die jonger zijn dan 15 jaar. Zij verblijven binnen KEBENE zelf. Binnen de muren van het Children Home hebben we een aantal huizen ter beschikking om onze kinderen een veilige thuis te geven.

Youths
De kinderen vanaf 15 jaar, zeg maar onze beginnende pubers. Die vind je uiteraard ook bij ons terug. Buiten KEBENE hebben we een compound met enkele hutjes waar we onze pubers de nodige privacy kunnen geven en zich beter kunnen laten ontwikkelen als jongzelfstandigen.

Support & Adults
Sommige kinderen vallen onder KEBENE Support. Op die manier kunnen wij nog ondersteuning bieden en hun kansen verhogen naar een succesvolle toekomst toe. Deze kids genieten van dezelfde voordelen die KEBENE kan bieden, hetzij dan meer op maat afgestemd.
Vanaf de leeftijd van 18 jaar leven onze jongvolwassenen onder begeleiding van Naomi, onze sociaal assistente, in een aparte compound buiten KEBENE. In deze leeftijdscategorie wonen zij in aparte individuele hutten. Zij worden ook begeleid door onze andere personeelsleden van Kebene.

Young Mothers
De jonge moeders zijn minderjarig.  Kebene wil net hen HOOP geven!  We zorgen voor de nodige ondersteuning, waarden en zelfvertrouwen, een eerste stap om kind en moeder samen te houden en beiden te laten ontwikkelen om een zelfstandig en beter leven te kunnen leiden met oog op een gezonde toekomst en kansen. Een project van maximaal 3 jaar om hen weer op het juiste pad te plaatsen om hen dan hun eigen weg te laten gaan. We werken nauw samen met de kinderbescherming en andere bevoegde overheidsinstellingen.  Belangrijk om de komende maanden te kijken waar en hoe we nog meer doeltreffend kunnen zijn.

De Kebene family … a home to stay