Neema Foundation


In 2006 ontmoete Pasci, Matjas en Thea elkaar voor de eerste keer. Allen met hetzelfde doel, een groot hart voor kwetsbare kinderen in Kenia. Nu, 15 jaar later hebben zij elkaar teruggevonden en is de basis gelegd om als partners samen te werken. Kebene zal via een ondersteuning Neema Foundation overnemen met de medewerking, advies en steun van Thea en Matjas.

Op die manier kunnen beide projecten duurzaam en efficient werken aan een betere wereld voor de kwetsbare kinderen die zij vandaag al ondersteunen. Samenwerken geeft meer mogelijkheden, betere inzichten en een groter bereik om fondsen te kunnen werven.

In de eerste fase zal Neema Foundation Kebene steun verlenen door 10 (wees)kinderen te sponsoren. Dit staat gelijk aan een donatie van 3.000 euro. (jaarbasis)

Als sponsor draagt men bij aan betere leefomstandigheden voor de kinderen en steunt u een kind en zijn of haar gemeenschap.  Deze bijdrage gaat naar onder meer structurele projecten in de omgeving van het kind, school en opleidingen,  maaltijden, gezondheidszorgen en andere benodigdheden.   Neema Foundation steunt dus heel de leefgemeenschap op lange termijn, waardoor het sponsorkind meer kansen krijgt op een beter leven.  Sponsors zijn de basis van ons project.

Deze kinderen krijgen nu ook kans en de mogelijkheden op een hoopvolle toekomst: Everlyne Auwor (17jaar), Harriet Mkeya (16jaar), Mbodze Mwachupa (15jaar), Riziki Angelina (14jaar), Roselyne Nanjala (14 jaar), Angeline Muindi (9jaar), Riziki Anchieng (14jaar), Paul Ndanu (4jaar ), Katherine Dinda (6jaar), Faith Ndanu (3jaar) en Rashid Salim (3jaar).

Op zaterdag 24 september werd de symbolische cheque overhandigd op de Kebene Family Days te Merksem bij Antwerpen.

Vanaf 2023 zal de samenwerking operationeel worden, met goede doeleinden en centraal het welzijn van weeskinderen in Kenia. Kebene hoopt de huidige sponsors van Neema Foundation te kunnen verwelkomen in haar structuur om de komende jaren blijvend te kunnen inzetten om de wereld mooier te maken en impact teweeg te kunnen brengen, want samen maken wij een verschil en elk kind dat gered kan worden, is de moeite waard.

In eerste instantie zal de opvolging en de begeleiding gebeuren van de reeds bestaande kinderen die door Neema Foundation ondersteund worden.  Daarnaast hopen we voldoende budgetten ter beschikking te hebben zodat wij samen meer kinderen kansen kunnen geven en KIND kunnen laten zijn.  Samen kunnen we deze wereld wat mooier maken en hopen wij op uw blijvende steun te mogen rekenen.

Kleine stappen met goede resultaten. Een verschil…

Beste sponsors van Neema Foundation, onze oprechte dankbaarheid voor al die jaren, wij gaan niet stoppen maar wel een versnelling lager schakelen.  Wij blijven ons inzetten voor de kinderen in Kenia en doen dit met veel vertrouwen en liefde met Kebene.

Neema Foundation en Kebene Family hopen op een blijvende intense samenwerking waar oprechtheid, passie, vertrouwen, eerlijkheid en betrokkenheid belangrijk zijn om ons te blijven inzetten, en dat u ook wil blijven verder steunen? Dank je wel voor alle vertrouwen, asante sana! Met vriendelijke groet, Thea en Matjas (Neema Foundation),