Naaiatelier

Onze naaiatelier is sinds eind 2016 reeds actief en kreeg een face-lift in juli 2020. 

Workshops

In deze workshop kunnen we onze eigen kledij herstellen, maken we onze schooluniformen, musquitonetten en geven we werkgelegenheid aan de lokale bevolking.  Momenteel hebben we 3 naaisters in dienst.  De naaiatelier is gelegen bij onze lodges & cottages.

tumblr_p3ohk3f9sf1wpam6eo1_1280 tumblr_p3ohk3f9sf1wpam6eo2_1280

Onze jongvolwassenenen young mothers krijgen tijdens de vakantieperiode ook de kans om zich verder te verdiepen in onze naaiatelier.  Hierbij kunnen we bepaalde talenten ontwikkelen om hen kansen op de arbeidsmarkt te vergoten.

In de vakantieperiode kunnen vrijwilligers specifieke workshops houden.  cursus handwerk, muziek lessen, computerlessen, mani- & pedicure,…

Update oktober 2018

Kebene naaiatelier

Sinds 2016 produceren en repareren we in ons naaiatelier zelf alle nodige textiel zoals schooluniformen, muskietennetten, bedlakens, gordijnen, etc. Hierdoor werd Kebene een beetje meer zelfredzaam.

Het laatste jaar zijn we verder gegaan door ook eenvoudige goederen te maken voor derden. We ontvingen een over lock machine, deze kwam in september in Kebene aan. Hierdoor beschikken we nu over de technische mogelijkheid om beter afgewerkte en mooiere producten te gaan maken. Een uitstekende gelegenheid om de vaardigheden van onze mensen te laten bijscholen.

Op 1 oktober zijn we dan ook gestart om gedurende enkel maanden onze naaisters parttime te laten bijscholen zodat ze straks niet alleen perfect kunnen afboorden, maar ook borduurwerk zullen kunnen afleveren.

Gedurende de grote vakantie (november-december) zal het naai-team onder leiding van de lerares Rose, praktijklessen organiseren om hun vaardigheden over te dragen aan de jongvolwassenen die interesse hebben voor deze ambacht. Zo kunnen zij dan later voor hun eigen behoeften instaan of hier eventueel zelfs hun beroep van maken.

138

Terug naar boven