NEWS, FEBRUARI 2023 – JONGEREN

By Kebene CH

27 april 2024

Young Mothers

Afgelopen maand ontvingen we opnieuw drie jonge zwangere tieners. Welkom aan deze kwetsbare nieuwe meisjes. Kebene zal hen kansen geven en zorgen dat ze zich in een veilige omgeving kunnen thuis voelen en ontwikkelen.

Sterke meisjes

Onze jonge tienermama’s zijn vooral ook nog meisjes met dromen en dragen vandaag een grote verantwoordelijkheid. De vraag van de overheid in Kenia is groot om opvang te voorzien en bescherming te bieden aan jonge zwangere tienermeisjes. Ze erkennen de problematiek maar een oplossing is niet evident. Afgelopen maand ontvingen we opnieuw drie jonge zwangere tieners. Welkom aan deze kwetsbare nieuwe meisjes. Kebene zal hen kansen geven en zorgen dat ze zich in een veilige omgeving kunnen thuis voelen en ontwikkelen.

In eerste instantie is het de opdracht hen op te vangen en zich thuis te laten voelen, in een voor hen toch onbekende en vreemde omgeving. We voorzien veel tijd en ruimte want de druk en ontwetenheid leeft bij hen wel degelijk. Factoren waarin Kebene vandaag een meerwaarde in wil betekenen, rekening houdend met hun verleden en hun achtergrond.

Day & Baby Care

Opvang

Onze eigen en andere peuters voorbereiden in onze daycare met oog op hun eerste kleuterklas. Al die kleuters bij elkaar, ….het is wat. We merken al een grote vooruitgang bij vele peuters, die ‘op spelender wijze’, zich voorbereiden op de echte schooltijd. Voor onze jonge tienermama’s is er dan weer ruimte om zelf weer naar school te kunnen gaan of korte opleidingen te volgen. Momenteel heeft Kebene een 20-tal peuters in de dagopvang. Ze worden begeleid door twee kinderbegeleidsters. Enkele jonge tienermama’s helpen actief in de daycare.


Youths & Adults

Al jaren geloven we in onze jongeren en heeft Kebene via het Youths & Adults Project de mogelijkheden om hen verder te ondersteunen. Door het begeleidwonen initiatief leren zij sneller voor zichzelf zorgen, kunnen zij hun studies afwerken en er de mogelijkheid om een plan uit te werken voor hun toekomst dat kans krijgt op een mogelijke ondersteuning vanuit Kebene. De jongeren zijn het levend voorbeeld voor alle andere kinderen van Kebene. We zijn trots om ook hierin iets te kunnen betekenen.

Jonge talenten ontwikkelen

Inzetten op een brede waaier van mogelijkheden waar individuele getalen-teerde jongeren kansen krijgen.

to be happy

is making someone happy


Leuk videofragment!

About Kebene CH