NEWS, MAY 2023 – HAPPY BIRTHDAY

By Kebene CH

28 april 2024

Kebene viert haar 16de verjaardag en iedereen mag het weten!

Kebene zet zich ruim 16 jaar in om de leefomstandigheden van kinderen in Kenia te verbeteren. Dat doen we door hen op te vangen en beschermen, in een omgeving die uitnodigd zichzelf te kunnen ontwikkelen waar men zich THUIS kan voelen en zijn ‘wie je bent’.

Samen met de lokale bevolkingen werken we aan structurele oplossingen op het gebied van onder andere gezondheid, onderwijs en veiligheid. Dit is mede mogelijk gemaakt door al degene die ons in de afgelopen 16 jaar hebben gesteund, klein en groot en hun vertrouwen aan Kebene hebben gegeven.


Weetjes…

Ruim 240 kinderen werden opgevangen in al deze jaren. Kebene is gestart op 26 mei 2007. De eerste generatie kinderen staat vandaag reeds zelfstandig in het leven. Een drietal is momenteel in dienst bij Kebene zelf en een handvol jongeren doet stage ten Huize Kebene of bij een van de nevenprojecten. Kebene is uitgegroeid tot een waardevol project, een familie met naam waaronder een 8 tal projectjes werden uitgewerkt om de kansen te verhogen, elk initiatief staat in het teken van het welzijn van onze kinderen.


Projecten…

We hebben Kebene Family, onze opvang van straat- en weeskinderen in de eerste plaats. Daarnaast zijn er de untits van: Young Mothers, de Baby & Day Care en begeleiden we onze Youths & Adults (jongvolwassenen).

Kebene is meer dan dat. In het naaiatelier krijgen jongeren de kans om iets bij te leren en maken we onze eigen producties. Op de landbouwgrond zorgen we voor wat zelfvoorziening (groenten, fruit) en hebben we enkele dieren op stal. Dan hebben we nog onze Lodges & Cottages waar onze gasten op een authentieke manier kennis kunnen maken met het Afrikaanse leven.

Kinderen kansen geven…. samen voor een betere wereld!

Tags:

About Kebene CH