NEWS, OKTOBER 2022 – YOUNG MOTHERS

By Kebene CH

28 april 2024

Op 11 oktober werd Kebene uitgenodigd door de Gouverneur van Kwale en de overheidsdiensten, Kebene was talrijk aanwezig op Wereldmeisjes dag in Kwale om extra aandacht te besteden aan een betere toekomst voor meisjes. 

Hoog tijd dat zij zelf hun leven mogen leiden, met dezelfde kansen en vrijheid als jongens, zonder barrières die hun ontwikkeling in de weg staan.

Al ruim 3 jaar verzorgt Kebene de opvang en bescherming van zwangere tienermeisjes.  Niet evident, we ervaren heel wat bijkomende problematieken waar we zorgvuldig mee moeten omgaan.

Velen zijn getekend en dragen een groot trauma met zich mee, dat is voelbaar in hun gedrag en houding.  Hun lichaam is vaak nog niet volgroeid om een baby op de wereld te zetten, maar toch doen ze het, mede dankzij Kebene die hen daarin ondersteunt en begeleidt. 

Afgelopen maanden werden er 3 jonge meisjes opgevangen en werden er ook 3 baby’s geboren.  Vandaag tellen we ruim 30 jonge tienermama’s en 29 baby’s en peuters.   We kunnen niet anders dan helpen waar het kan.  Een oproep naar bijkomende financiële steun is geplaatst want elke cent telt en geeft ons de mogelijkheid om verder te werken aan bijkomende opvang, bescherming en begeleiding.

Wat kan u doen?  Word ook meter of peter, doe een extra bijdrage of promoot ons project om andere mensen aan te moedigen Kebene te ondersteunen want samen kunnen wij een verschil maken.

Tags:

About Kebene CH