NEWS, JULI 2021 – OPENING YOUNG MOTHERS 2.0

Kebene had redenen om te feesten. De moslim gemeenschap had op 20 juli hun offerfeest. Naar aanleiding van hun feest ontving Kebene vlees omdat wij als Kebene ook moslim kinderen opvangen. Op woensdag 21 juli was het de Belgische nationale feestdag, ook een reden om te feesten. Verschillende vrijwilligers en gasten vanuit België zorgde mee voor de organisatie van dit evenement.

Maar de echte redenen voor te feesten is de opening van het Young Mothers Project 2.0. We zijn er klaar voor! Het idee kwam ruim een jaar geleden, tijdens de coronatijd. In april werd er een stuk grond aangekocht, een nieuwe locatie, een typisch Kebeniaans dorpje waar we capaciteit hebben om 16 jonge zwangere tienermeisjes op te vangen en te ondersteunen. Dat heeft lef, een grote portie moed, een sterk team en de blijvende steun en vertrouwen van de sponsors nodig. Kebene is trots!

Kebene is groots in aantal, groots in uitdagingen en we halen uit elke dag het beste. Een simpel feestje me een groot karakter! Muziek, dans, sport en spel. Dit werd gevolgd door een reeks speeches, gebeden en performances. En uiteraard een maaltijd in buffet-vorm in Afrikaanse stijl. De families van de kinderen, afgevaardigden van de kerk, overheidsinstanties en vrienden van Kebene waren aanwezig… een totaal van ruim 200 mensen kon getuigen zijn van een openingsceremonie die er mocht zijn. Geniet mee van alweer een dagje om niet te vergeten.