IMG_6207

NEWS, JANUARI 2018 – KEBENE FAMILY

KEBENE FAMILY

 

Algemeen

Feestdagen!

Sinds begin november was het voor iedereen vakantie en gedurende twee volle maanden konden alle kinderen in Kenia genieten van ontspanning. Ook de kinderen in Kebene hadden heel wat activiteiten gedurende deze periode.  Naar traditionele gewoonte werd een familiebezoek georganiseerd zodat onze kinderen voor de volle twee weken bij hun families konden verblijven in december. Om dit in de praktijk haalbaar te maken, heeft men heel wat moeten inplannen wat energie en organisatie heeft gekost.  Tijdens die periode was Kebene gesloten. Net na kerstdag, kwam iedereen, met uitzondering van een enkeling, weer gezond en wel terug aan in Kebene.

Happy Newyear

Image-1

Oudejaar werd goed afgesloten, we zijn met gans de Kebene Familie naar de kerk geweest. Een combinatie van gebeden, gezangen, dans en enkele opvoeringen leidden dit het nieuwe jaar in. Op nieuwjaarsdag werd een feestelijke maaltijd voorbereid. En iedereen heeft kunnen smullen van al dat lekkere eten!  Tot slot konden de kleinsten van kebene genieten van een bezoek aan de kinderspeeltuin terwijl de grotere kinderen naar de bioscoop gingen voor een film op maat!

Afgelopen maand kreeg Kebene twee nieuwe kindjes toevertrouwd die dringend opgevangen moesten worden wegens omstandigheden. Wij zullen, Kebene zijnde, alles doen om hen ook een zorgeloze jeugd te bieden en de basisbehoefte aanreiken waar elk kind recht op heeft. Welkom aan Mecia (9jaar) en Farida (2jaar).   Kebene telt nu 45 kinderen, 7 jongvolwassenen in het youthsproject en nog eens 12 jongvolwassenen die onder Kebene support ondersteuning krijgen!

Mecia °
Mecia
Farida °10/05/2015
Farida

Nieuw schooljaar

Net na nieuwjaar werden de deuren geopend van een nieuw schooljaar. Vele voorbereidingen werden genomen om dit alles zo vlot mogelijk te laten verlopen. Sinds dit jaar werken we samen met een nieuwe basisschool, genaamd Masaai Corner Academy. We wensen alle kinderen een succesvol jaar toe.

Hip Hip Hip hoera!

In de maand februari  vieren we de verjaardagen van: Ibrahim, Sawa, Sylvia, Mbeyu, Grace en Elizabeth!