NEWS, MAART 2019 – OPENINGCEREMONIE BABY CARE

Zaterdag 16 februari 2019 was het dan de grote dag, de officiële opening van het nieuwe project. Verwonderd,… hoe mooi te zien hoe iedereen zich had ingezet om dit onvergetelijk te maken, dus dankbaar voor diegene die dit mee mogelijk hebben gemaakt. 

Herbeleef de officiële opening

En wat voor een opening! Een gezellig samenzijn van de genodigden en de ganse Kebene Familie. Iedereen was getuige van een geslaagde dag, vol vreugde en plezier.  Een opendeurdag, waarin heel wat speeches elkaar afwisselden met vooral dankbare woorden en optredens. Afgesloten met een maaltijd voor iedereen; dit werd  geapprecieerd.

EERSTE BABY GEBOREN

Young Mothers

Ondertussen worden er een 8-tal jonge moeders opgevangen, ondersteund en begeleid.  Het blijft confronterend om zo’n  jonge meisjes zwanger te zien, bovendien is dit vaak op een onrechtvaardige manier tot stand gekomen. 

Umazi, meisje van 15 jaar, is  de eerste die bevallen is.  Op 13 maart beviel zij van een flinke zoon, Pasci Jr. Alles verliep vlot.  Zowel mama als zoon stellen het goed.  We gaan met veel liefde en overgave beiden begeleiden en steunen in de komende maanden.

Onze sociaal assistenten en verpleegster nemen heel wat taken op zich. Een goed plan uitwerken zodat moeder en kind samen kunnen werken aan een toekomst met meer mogelijkheden, kleur en hoop.