NEWS, JULI 2021 – EINDE SCHOOLJAAR

En dat het druk is mag geweten zijn… We zitten niet stil in Kenia. Momenteel zijn de examen gestart, gevolgd met een hele korte vakantie (van 16/7 tem 26/7). Daarna begint het nieuwe kalenderjaar.  In deze vakantieperiode voorzien we weer enkele activiteiten om onze kids te vermaken.

Meer nog! We voorzien de officiële opening van het nieuwe project (Uitbreiding Young Mothers project), waar capaciteit is om extra 16 jonge tienermama’s op te vangen. De impact en gevolgen van corona zijn inmens, vooral meisjes en vrouwen worden worden hard geraakt door de gevolgen van corona. Het aantal meisjesbesnijdenissen, tienerzwangerschappen en kindhuwelijken is toegenomen en veel meisjes keren mogelijk niet terug naar school.

Gezien de coronacijfers blijven stijgen, bekijken we een algemene vaccinatiecampagne voor het personeel.  We blijven ook inzetten op algemene hygiene en gezondheidszorgen. We beschikken ook over een ruim aantal zelftests, waardoor deze zelftest kan worden gebruikt zonder tussenkomst van een zorgprofessional. Iedereen kan zich op een veilige, verantwoorde en comfortabele manier zelf testen, waar en wanneer men wil.

Tot slot gaan we onze speeltuin aanpakken en terug waardig maken, enkele speeltuigen zijn toe aan vervanging. De ping-pong tafel krijgt ook een opfrisbeurt. Zo kunnen de kinderen zich weer helemaal uitleven ten Huize Kebene.