NEWS, SEPTEMBER 2019 – ALGEMEEN

De kinderen

Gedurende de maand augustus konden onze kinderen nog genieten van een welverdiende vakantie. De schoolpoorten werden terug geopend begin september voor de aanvang van het laatste trimester dat eindigt november. De tijd vliegt.

Sport & spel voor iedereen, afwisselend met de gebruikelijke studies en dagtaken in en rond Kebene, zo werden de dagen gevuld en kon iedereen zich vermaken.  Vorige maand is iedereen op jaarlijkse controlebezoek geweest bij de tandarts.

Ten Huize Kebene gaat het goed, er heerst stabiliteit en een gezonde sfeer. We zijn begonnen met de volledige vervanging van de rieten daken van de twee huisjes waar de meisjes verblijven. Deze daken zullen vervangen worden door dakplaten, die duurzaam en veiliger zijn. We hopen begin volgend jaar om de twee daken de nodige aandacht te geven, een deel van de Grote Actie kan daarvoor gebruikt worden.

Een familiebezoek gedurende twee weken voor onze kinderen zal worden ingepland midden december.

Hip Hip Hoera

Happy Birthday… In oktober vieren we de verjaardag van Manaisha, Asha, Steve en Abdallah. En in november zullen we zingen voor Saada, Nashon, Brenda, Ferdinand, Elizabeth, Peter en Desmond.

Thomas,

we denken aan jou…

† 2000-2007

Kebene Youths,  Adults & Support

De ontwikkeling van de kinderen is belangrijk. Elke leeftijd heeft zijn aandachtspunten. Het doorstroomsysteem dat Kebene hanteert  is een gezonde en doordachte keuze, zodat de jongeren voldoende begeleid worden naar een  leven buiten Kebene.

Eind dit jaar zullen we helaas weer enkele kinderen moeten loslaten, zij gaan een onafhankelijk leven tegemoet en worden hierop voorbereid. Ook zullen er verschillende kinderen vanuit Kebene de overstap naar het youths project maken, een spannend moment voor hen.